Wie is wie

Ferry Gerard - toernooidirecteur

Ferry is in 2014 tot de organisatie van het Limburg Open toegetreden. Hij is allesbehalve een groentje in het schaken. Hij heeft in Nederland gespeeld bij Unitas, LSG, Messemaker 1847 en nu Maastricht. Op Curaçao was hij competitieleider, organisator en bestuurslid van de schaakvereniging en de schaakbond. Hij heeft als speler en teamcaptain namens de Nederlandse Antillen en later namens Aruba aan drie schaakolympiades deelgenomen.

Hans Ouwersloot - logistiek

Na 6 uitzonderlijke jaren als toernooidirecteur, heeft Hans in 2014 een stapje teruggedaan om eindelijk als speler mee te kunnen doen aan het Limburg Open. Vanwege zijn uitgebreide contacten en ervaring met het toernooi blijft hij nog wel als kennisbron aan het toernooi verbonden. Ook neemt Hans de logistiek voor zijn rekening.

Bert Smeets - secretaris

Bert Smeets is eind 2013 toegetreden tot de organisatie van het BPB Limburg Open en heeft de functie van secretaris op zich genomen. Bert heeft zijn sporen als bestuurder en organisator binnen de schaakwereld ruimschoots verdiend. Hij was jarenlang voorzitter van Schaakvereniging Voerendaal en ook secretaris van die vereniging. Bert was ook mede-organisator van het Persoonlijk Kampioenschap van Limburg 2001, het oude, gesloten, kampioenschap van de LiSB.

Jasper Zilverberg – penningmeester & topspelers

In 2009 trad ook Jasper toe tot de organisatie van het Limburg Open. Hij houdt zich al jarenlang bezig met het contracteren van titelhouders en het organiseren van overnachtingsmogelijkheden, en is sinds het Limburg Open van 2014 ook penningmeester. Jasper heeft de studie economie aan de Universiteit Maastricht afgerond.

Jeroen van Ginneken - marketing & PR

Jeroen is de Benjamin van het stel. Na een aantal jaar als speler meegedaan te hebben, besloot hij dat een rol als medeorganisator waarschijnlijk beter uit zou pakken. Deze net afgestudeerde bedrijfskundige leidt met zijn achtergrond en vlotte pen alle communicatie rondom het toernooi in goede banen. Jeroen woont in verband met zijn nieuwe werk niet meer in Limburg, maar blijft even enthousiast stimuleren het Limburg Open niet alleen qua deelnemers maar ook qua naam te laten groeien.

Maarten van Laatum

Maarten woont en werkt in Maastricht. Hij houdt van schaken, voetbal, lezen en koken. Sinds zijn 18e is hij lid van MSV-VSM (Maastricht) en sinds zijn 19e schaakorganisator. Hij is een van de drie oprichters van het Limburg Open en heeft het zien uitgroeien tot een van de grootste toernooien van Nederland. Hij is na een sabbatical weer helemaal terug in de organisatie. Maarten is veelzijdig, ambitieus en kan door zijn ervaring bij alle praktische facetten van het toernooi betrokken worden.

Ton van Roon

Ton van Roon verzorgt vanaf 2017 de verwerking van de inschrijvingen. Hij is verder Internationaal Arbiter en sinds 2014 als arbiter aan het Limburg Open verbonden. Naast het Limburg Open is hij als arbiter onder andere actief in de KNSB competitie, de Nationale Interclub Competitie in België en tijdens diverse toernooien zoals het Brasschaat Open (België).

Mariëlle Meijs

Mariëlle Meijs is al meer dan 40 jaar lid van de LiSB en De Juiste Zet te Noorbeek. Ze is al jarenlang de bruisende voorzitter van De Juiste Zet. Hoogtepunt in haar schaakleven is de komst naar Noorbeek van grootmeester Viktor Kortchnoi in 2007. Mariëlle is met ingang van de editie 2017 de coördinator van de vrijwilligers van het Limburg Open.

Eric Roosendaal, Luc Cornet, Eric Barentsen, Ton van Roon, Sylvin De Vet - arbiters

Het arbiterscorps van het Limburg Open bestaat uit vijf ervaren arbiters met een grote staat van dienst. Hoofdarbiter Eric Roosendaal is Internationaal Arbiter, net als Luc, Ton en Sylvin. Eric Barentsen is deskundige op het gebied van indelingssystemen en verzorgt de indelingen. Dit jaar loopt Philip Westerduin, lid van RSR/Ivoren Toren uit Rotterdam, stage bij het Limburg Open in het kader van zijn opleiding tot FIDE Arbiter.

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond