Verslag 3e speeldag: het heilige vuur was er

Montag 10 Juni 2019


Tijdens het pinksterfeest wordt herdacht dat de Heilige Geest, de derde Persoon van de Allerheiligste Drie-eenheid, neerdaalde uit de hemel op de apostelen en op andere aanwezige gelovigen. Het heilige vuur kwam tot ons. Zou het ook in Maastricht te merken zijn geweest? Pinksteren? Het heilige vuur? In de hoofden van de schakers? Jawel, het antwoord is: zeer zeker!

Hoezo...?

Kijk maar eens naar bijvoorbeeld de uitslagen in de hoogste groep van ons toernooi. Op de topborden is echt keihard gevochten. In de 5e ronde konden we op de hoogste 11 borden slechts 2 remises noteren. Er is dus flink gehakt.


Het heilige vuur van Pinksteren is dus in de hoofden van heel wat schakers terechtgekomen. Mooi toch? Weet iedereen meteen waarom wij dus uitgerekend met Pinksteren dit gezellige en grote toernooi organiseren (het grootste toernooi ter wereld tijdens dit weekeinde, maar dat terzijde).

Drie koplopers

Hoe staan we er voor na 5 ronden? We hebben drie koplopers met 4,5 uit 5. Drie kanjers.
Het zijn:
GM Grzegorz Nasuta
GM Benjamin Bok
GM Mikhail Gurevich

Nog een laatste, zware dag

Er volgt nog een laatste, zware dag. Wie heeft de langste adem? De aandacht gaat overigens niet alleen uit naar de situatie aan de kop, maar we zijn ook benieuwd wie zich maandag aan het eind van het toernooi Kampioen van Limburg mag noemen. Ons 13e Limburg Open is namelijk tevens het 90e officiële Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond.

Er zijn nog verschillende kanshebbers, met name GM Martijn Dambacher en IM Max Warmerdam. Zondag zaten ze toevallig naast elkaar. Een mooi moment dat we hebben vastgelegd. De foto van deze Limburgse toppers is hier te zien. Links Max, het grote talent dat misschien wel op weg is naar een grootmeestertitel. Rechts Martijn, hij is grootmeester. Zet ′m op, mannen.


Verslag van de toppartijen

Voor een verslag en een bespreking van de toppartijen van de 4e ronde klik hier

Voor een verslag en een bespreking van de toppartijen van de 5e ronde klik hier

Foto′s en filmpjes

We maken elke dag een uitgebreide reportage met foto′s en filmpjes. Vooraf hebben we aan iedereen die zich heeft aangemeld gevraagd of we een foto mochten maken voor publicatie. Men kon toestemming geven of weigeren, dit in verband met de AVG, de privacywet. Wij respecteren de privacy. De personen die hebben aangegeven dat ze niet gefotografeerd willen worden, hebben wij niet op de foto gezet. Voor het foto-album van de derde speeldag klik hier


Limburgse
Schaakbond