Les inscriptions pour notre édition anniversaire sont ouvertes !

Partager cette...
Partager sur facebook
Facebook
Partager sur whatsapp
Whatsapp
Partager sur l'email
Courriel

Avis aux amateurs d'échecs. Les inscriptions pour le 15e BPB Limburg Open ont débuté le mardi 28 février à 10h00 ! Nous nous réjouissons de vous accueillir lors du prochain week-end de Pentecôte (du 26 au 29 mai) à Maastricht.

Vous pouvez vous inscrire dès maintenant (voir"Inscription"). Nous comptons à nouveau sur une grande participation. Et nous nous en réjouissons. D'autant plus qu'il s'agit de la 15e édition, d'un anniversaire.

En er is goed nieuws: we zijn niet meer beperkt tot een limiet van 450 deelnemers, maar kunnen nu maximaal 600 spelers plaatsen. En wat ook heel mooi is: de prijzenpot is ook flink verhoogd. Het totale prijzenfonds bedraagt 13.000 euro.

Speciale dank zijn we verschuldigd aan onze sponsors, met name onze hoofdsponsor. Dit is ook dit jaar Bruls Prefab Beton.

Nog even genieten van het toernooi van 2022? Bekijk de mooie aftermovie in dit bericht. De filmpje is ons beschikbaar gesteld door Bruls Prefab Beton en NB personeel Het is tot stand gekomen in samenwerking met cameraman Tommie de Vlieger.

Speellocatie

Speellocatie is wederom sporthal De Geusselt in Maastricht vlakbij het stadion van MVV. In 2018 konden we voor het eerst gebruikmaken van deze gloednieuwe hal. Deze hal heeft een prachtige speelzaal, een grote ruimte voor de live-analyse en een fijne bar met goede analysemogelijkheden. De locatie heeft een geweldige uitstraling en staat garant voor een aantal schitterende partijen!

Kampioenschap van Limburg

Het Limburg Open geldt wederom tevens als officieel Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond. Het lid van de Limburgse bond dat het hoogst eindigt mag zich Kampioen van Limburg noemen. Er is tevens een kampioenschap van Limburg voor dames, senioren (50-plus) en veteranen (60-plus). Het kampioenschap van 2023 is al het 92e Kampioenschap van Limburg.

Maastricht, een bezoekje waard

Traditioneel wordt het toernooi gehouden met Pinksteren en vanwege dit vrije weekend kunnen er 7 ronden worden uitgesmeerd over 4 dagen (de veteranen spelen 5 ronden). Dit zorgt voor een relaxed speelschema waarbij het mogelijk is om ook de mooie historische binnenstad van Maastricht te ontdekken. Wie aan Maastricht denkt, denkt natuurlijk aan het Verdrag van Maastricht en aan de wereldberoemde violist/orkestleider André Rieu. Maar natuurlijk ook aan de binnenstad met z′n vele winkels, cafés, restaurants, de Markt, het Vrijthof, de monumenten, kunstschatten en vele bezienswaardigheden. Maastricht is prachtig gelegen aan de Maas. Tel bij dit alles het bourgondische karakter op alsmede de heuvelachtige omgeving en de conclusie is: ′n stukje buitenland in eigen land!

Meer weten over Maastricht? Klik dan hier!

Laisser un commentaire