Mooi filmpje (ruim 3 minuten) van opbouw en start toernooi

donderdag 13 juni 2019
Van Nina Bisscheroux ontvingen we een erg leuk en professioneel opgezet filmpje dat zij heeft gemaakt van de opbouw en de start van ons toernooi op vrijdag 7 juni 2019.

In het nieuws: droomresultaat voor Bas Pasterkamp

donderdag 13 juni 2019
Bas Pasterkamp van Schaakvereniging Maastricht heeft tijdens ons 13e BPB Limburg Open in Maastricht een resultaat behaald waar elke schaker van droomt, een score van 100 procent. En dat in een toernooi over 7 ronden. Jawel, 7 uit 7. En wat helemaal mooi is... Bas is er groot mee in het nieuws gekomen.

Uitgebreid artikel van Herman Grooten op Schaaksite.nl

woensdag 12 juni 2019
De bekende Internationaal Meester en schaaktrainer Herman Grooten heeft op de website Schaaksite.nl een uitgebreide artikel geplaatst over ons toernooi. Een mooi artikel met tevens partij-analyses.

Wat waren toch die vreemde apparaatjes?

woensdag 12 juni 2019
Tijdens ons toernooi is het de nodige spelers wel opgevallen. Tegen een wand in de sporthal stond een tafel opgesteld met daarop een aantal apparaatjes. Op een op de tafel geplakt A4-tje stond in grote letters de mededeling 'A.u.b. niet aanraken!'

Grootmeester Grzegorz Nasuta toernooiwinnaar

dinsdag 11 juni 2019
Het 13e BPB Limburg Open in Maastricht is gewonnen door de Poolse grootmeester Grzegorz Nasuta. Hij eindigde samen met Internationaal Meester Thomas Beerdsen en de grootmeesters Benjamin Bok, Loek van Wely en Mikhail Gurevich op 5,5 punten uit 7 partijen, wat een gedeelde eerste plaats voor het vijftal betekende. Op grond van Toernooi Prestatie Rating werd de toernooizege toegekend aan Nasuta.

90e Kampioenschap van Limburg gewonnen door Max Warmerdam

dinsdag 11 juni 2019
Ons toernooi geldt al vanaf het begin tevens als officieel Kampioenschap van Limburg. We vermelden uiteraard graag ook hoe het toernooi is afgelopen qua Limburgs kampioenschap.

Verslag 3e speeldag: het heilige vuur was er

maandag 10 juni 2019
Tijdens het pinksterfeest wordt herdacht dat de Heilige Geest, de derde Persoon van de Allerheiligste Drie-eenheid, neerdaalde uit de hemel op de apostelen en op andere aanwezige gelovigen. Het heilige vuur kwam tot ons. Zou het ook in Maastricht te merken zijn geweest? Pinksteren? Het heilige vuur? In de hoofden van de schakers? Jawel, het antwoord is: zeer zeker!
Pagina: 1 2 3 4 > » 


Limburgse
Schaakbond