GM Pruijssers verdedigt titel op BPB Limburg Open

woensdag 14 februari 2018
GM Roeland Pruijssers (2523) zal in 2018 zijn titel komen verdedigen op het BPB Limburg Open. De Apeldoorner wist vorig jaar het toernooi te winnen met de kleinst mogelijke marge. Met een TPR van 2700 was hij de Franse Christian Bauer en de Engelsman Matthew Sadler respectievelijk 1 en 15 TPR-punten te snel af, terwijl de spelers gedrieën 6 uit 7 scoorden.

Het was voor Pruijssers zijn tweede deelname en hierin wist hij direct een ijzersterk deelnemersveld te verslaan. Waar de aandacht uitging naar 2600+=spelers Sadler, Bauer, Ivan Sokolov en Sebastian Bogner, wist de toernooiwinnaar in de laatste 4 rondes 3,5/4 te halen tegen 2 GM’s en 2 IM’s. Dit leverde hem zijn eerste Open Limburgse titel op.

Als Pruijssers ook in 2018 het toernooi schrijft, zou hij de eerste speler zijn die het toernooi 2x op zijn naam schrijft en ook nog eens 2x op een rij. Maar wees gewaarschuwd, Roeland, we zijn best trots op onze verschillende winnaars en zullen ook dit jaar weer zorgen voor flink vuur aan je schenen!

Auteur: Jeroen van Ginneken


Limburgse
Schaakbond