Christian Bauer gaat wederom op prijzenjacht

donderdag 15 februari 2018
Christian Bauer (2634) zal zich ook op het 12e BPB Limburg Open gaan mengen in de strijd om de toernooioverwinning. Sinds 2015 is GM Bauer een vertrouwde gast op het toernooi en vorig jaar wist hij zijn 3x scheepsrecht in de wacht te slepen door een gedeelde toernooioverwinning te behalen. Hij mocht zich met een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar met slechts 1 TPR-punt verschil niet als toernooiwinnaar profileren. Dit jaar zet Bauer vol in op de ongedeelde 1e stek op het BPB Limburg Open.

De 40-jarige Bauer is een bekendheid in het internationale topschaak. Al op zijn 19e veroverde hij, verrassend maar ongedeeld, de Franse titel. Dit kunstje kon hij herhalen in 2015 en in 2012 eindigde hij op de gedeelde eerste plek. Dat het spelen van het BPB Limburg Open minstens even moeilijk is, is wel gebleken. Het kostte Bauer 3 edities om op de hoogste trede te mogen staan, maar wist in de laatste editie wel een knappe score van 6/7 te behalen, waarvan 6 maal tegen een titelhouder.

Bauer schreef drie openingsboeken en laat zijn theorie geregeld achter het schaakbord zien. Ook in 2018 zullen we weer kunnen genieten van het strategische spel van de Fransman. Hiermee begint het deelnemersveld in de top al internationale vormen aan te nemen en er staat nog veel meer te gebeuren in de top van het speelveld!

Auteur: Jeroen van Ginneken


Limburgse
Schaakbond