Terugkerende spelers op BPB Limburg Open

woensdag 18 april 2018
Veel spelers vinden het BPB Limburg Open zo leuk, dat ze jaar na jaar terugkomen om te spelen. En omdat daar ook weer veel vrienden, kennissen en oud-tegenstanders zijn, is het toernooi een feest der herkenning en kan het ’s avonds heel gezellig worden. Dat geldt niet alleen voor gezelligheidsschakers, maar ook topspelers komen graag terug naar het BPB Limburg Open. Het levende bewijs daarvoor zijn GM Sipke Ernst en GM Martijn Dambacher, die in 2018 respectievelijk voor de 8e en 11e keer meedoen.

Dambacher is daarbij en passant al 6 keer de beste Limburgse speler geworden en heeft daarmee zijn aantal Limburgse Kampioenschappen op 9 gezet. De speler van Blerick moest alleen in 2017 verstek laten gaan, maar is verder bij elke editie aanwezig geweest en heeft meer dan de helft van de keren de hoogste Limburgse eer veroverd. Tot een toernooioverwinning heeft het nog niet mogen leiden voor Dambacher, maar met zo’n leuk schaaktoernooi als thuiswedstrijd is het niet minder dan vanzelfsprekend om weer een jaar mee te doen.

En denkt u nu dat het logisch is dat thuisspelers vaak deelnemen? Voor Sipke Ernst geldt het tegenovergestelde. De volbloed-Groninger heeft het BPB Limburg Open ontdekt in 2009 en dat beviel zo goed dat hij inmiddels al 8 edities op de deelnemerslijst stond. In 2009 en 2015 vierde hij zijn grootste successen door gedeeld eerste te worden, maar omdat zijn weerstandspunten niet de hoogste waren, heeft hij nog nooit als officieel toernooiwinnaar in de vakbladen gestaan. 2018 moet daar verandering in brengen, want in 2019 wil Ernst bij zijn 10e deelname een unieke prestatie neerzetten, het prolongeren van het BPB Limburg Open!

Wilt u ook ervaren wat het BPB Limburg Open zo gezellig maakt? Doe eens gek en schrijf je een keer in!

Auteur: Jeroen van Ginneken


Limburgse
Schaakbond