Nog een oud toernooiwinnaar in 2018!

dinsdag 15 mei 2018
Naast Roeland Pruijssers (2017) en Erwin l’Ami (2014), zal ook oud-toernooiwinaar Ruud Janssen zich melden in de strijd om de eindoverwinning op het BPB Limburg Open. Janssen (ELO 2496) won het toernooi enigszins verrassend in 2015 en bekroonde daarmee zijn tweede deelname. Wat hem in 2016 en 2017 niet lukte, moet in 2018 wel lukken: de tweede toernooioverwinning behalen van het BPB Limburg Open!

De 39-jarige Janssen is geboren in Venray (Li) en draagt daarom het BPB Limburg Open een warm hart toe. Vanaf 2014 is hij een vaste gast op het toernooi en hij speelt zich regelmatig in de kijker. Zo won hij in 2015 het toernooi, maar zijn zijn partijen ook in andere jaren altijd meerdere rondes te vinden bij het live-commentaar. In 2018 viert Janssen zijn eerste lustrum op het BPB Limburg Open en hoe kan dat beter gevierd worden dan met een grandioze 7 uit 7 overwinning?

Eenvoudig zal het echter niet worden. De Arnhemmer krijgt concurrentie van 8 andere Grootmeesters, waaronder enkele beruchte veelwinnaars. En ook wanneer de loting eens een keer relatief goed gezind is, zijn er met 11 IM’s en 23 FM’s voldoende mogelijkheden aanwezig om punten te morsen. Maar we kunnen het natuurlijk ook niet te makkelijk maken om de eerste speler te worden met 2 toernooioverwinningen op zijn naam.

Ook in de overige groepen lopen de inschrijvingen gesmeerd en belooft het weer een spannende editie van het BPB Limburg Open te worden. Zo zijn er in groep B liefst 21 spelers met een rating >2000 en zijn ook in de groep spelers net daaronder genoeg talenten te vinden. Evenals in Groep C, waar weer een spannende mix aan het ontstaan is tussen oude toernooitijgers en jong talent. Nog 3 dagen tot we beginnen en – ondanks de sterk verbeterde airconditioning – belooft het weer een heet toernooi te worden!


Door Jeroen van Ginneken


Limburgse
Schaakbond