BPB Limburg Open 2019

vrijdag 4 januari 2019
De organisatie van het BPB Limburg Open wenst u een zeer gelukkig 2019. Uiteraard in goede gezondheid, maar ook met mooie zetten in mooie partijen. Voor het laatste krijgt u weer ruimschoots de gelegenheid in het BPB Limburg Open dat dit jaar wordt gehouden van 7 t/m 10 juni. Noteer deze data alvast in uw agenda!

Het toernooi wordt net als vorige jaar gehouden in Sporthal De Geusselt, een moderne sporthal die in 2017 werd geopend. Het toernooi staat dit jaar onder leiding van Barry Braeken, onze nieuwe toernooidirecteur. Na het 12e BPB Limburg Open moesten we afscheid nemen van toernooidirecteur Ferry Gerard, die na vier jaar deze functie moest neerleggen vanwege verhuizing voor zijn werk naar Bonaire. Wij zijn Ferry zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij voor het BPB Limburg Open heeft gedaan.

Barry Braeken heeft een ruime bestuurlijke ervaring (o.a. als onderwijsdirecteur en als wethouder van de gemeente Heerlen), is een enthousiast schaker en beschikt over een groot netwerk. Hij is ongetwijfeld in staat om te zorgen voor de continuïteit van ons toernooi dat een vaste plek heeft op de nationale en internationale schaakkalenders. Barry woont in Heerlen, is 43 jaar, getrouwd en vader van een zoon.

Het 12e BPB Limburg Open trok in 2018 maar liefst 457 deelnemers (onder wie 9 grootmeesters) uit 20 landen. Hiermee zijn we een van de grotere toernooien van Europa. We kunnen niet wachten om u van 7 t/m 10 juni weer te begroeten in het mooie Maastricht!


Limburgse
Schaakbond