Inschrijving geopend

donderdag 24 januari 2019
Schaakliefhebbers opgelet. De inschrijving voor het 13e BPB Limburg Open is gestart! Wij verwelkomen je graag tijdens het komende pinksterweekeinde (van 7 t/m 10 juni) in de mooie sporthal De Geusselt in de prachtige historische stad Maastricht. Je kunt je vanaf nu inschrijven via het online inschrijfformulier (zie "Inschrijven" in het menu). We rekenen weer op een grote deelname.

Ons toernooi is uitgegroeid tot een begrip in het Nederlandse toernooischaak. Het is een van de grootste toernooien van Nederland en zelfs Europa. Vorig jaar waren er 457 deelnemers uit maar liefst 20 landen onder wie 9 grootmeesters. Iedereen kan meedoen, want we hebben meerdere groepen voor alle speelsterkten. Ook is er een speciale groep voor veteranen (60-plus).

Prijzenpot


Er is een goed gevulde prijzenpot. Het totale prijzengeld bedraagt 9.500 euro. Speciale dank zijn we verschuldigd aan onze sponsors, met name onze hoofdsponsor. Dit is ook dit jaar Bruls Prefab Beton De letters BPB staan voor Bruls Prefab Beton en zijn in de naam van ons toernooi opgenomen.

Speellocatie


Speellocatie is wederom sporthal De Geusselt in Maastricht vlakbij het stadion van MVV. In 2018 konden we voor het eerst gebruikmaken van deze gloednieuwe hal. Deze hal heeft een prachtige speelzaal, een grote ruimte voor de live-analyse en een fijne bar met goede analysemogelijkheden. En mocht u zich zorgen maken over de parkeergelegenheid: geen zorgen, want die is er in ruime mate. De locatie heeft een geweldige uitstraling en staat garant voor een aantal schitterende partijen!
Voor een kijkje in de speelzaal, zie: filmpje

90e Kampioenschap van Limburg


We zijn vereerd dat het Limburg Open wederom tevens geldt als officieel Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond. Het lid van de Limburgse bond dat het hoogst eindigt mag zich Kampioen van Limburg noemen. Het is dit jaar een jubileum voor deze titelstrijd, want het is het 90e (!) Kampioenschap van Limburg. Er is tevens een kampioenschap van Limburg voor dames, senioren (50-plus) en veteranen (60-plus).

Maastricht, een bezoekje waard


Traditioneel wordt het toernooi gehouden met Pinksteren en vanwege dit vrije weekend kunnen er 7 ronden worden uitgesmeerd over 4 dagen (de veteranen 5 ronden). Dit zorgt voor een relaxed speelschema waarbij het mogelijk is om ook de mooie historische binnenstad van Maastricht te ontdekken.

Wie aan Maastricht denkt, denkt natuurlijk aan het Verdrag van Maastricht en aan de wereldberoemde violist/orkestleider André Rieu en topwielrenner Tom Dumoulin, maar natuurlijk ook aan de binnenstad met z′n vele winkels, cafés, restaurants, de Markt, het Vrijthof, de monumenten, kunstschatten en vele bezienswaardigheden. Maastricht is prachtig gelegen aan de Maas. Tel bij dit alles het bourgondische karakter op alsmede de heuvelachtige omgeving en de conclusie is: ′n stukje buitenland in eigen land!

Meer weten over Maastricht? Klik hier


Limburgse
Schaakbond