Even voorstellen: onze nieuwe toernooidirecteur

dinsdag 5 februari 2019
Op ons komende toernooi zullen jullie hem elke dag zien: Barry Braeken. Hij is onze nieuwe toernooidirecteur. We stellen hem hier kort aan jullie voor, want voor de meesten is hij een nieuw gezicht. Wie is Barry?

Barry is woonachtig in Heerlen, hij is 43 jaar, gehuwd en vader van een zoon. Barry is op z’n zevende jaar begonnen met schaken. Op z’n negende werd hij lid van schaakvereniging Brunssum. Natuurlijk toch leuk om even te vermelden is dat Barry eenmaal een Limburgse jeugdtitel behaalde. Hij won in het seizoen 1987-1988 het kampioenschap voor spelers tot en met 12 jaar en zal er destijds maar wat trots op zijn geweest.

Bestuurslid
Toen Barry in Leiden ging studeren, werd hij lid van de vereniging Philidor in Leiden. Daarna werd hij weer lid van een vereniging in Zuid-Limburg: de Heerlensche Schaak Vereeniging (jawel, met sch en ee.... zó oud is die club al!). Terug naar de roots dus. Daar zette hij ook zijn eerste stappen op het bestuurlijke pad. Bij de vereniging in Heerlen werd hij bestuurslid.

Wethouder
Zijn bestuurlijke ervaring heeft Barry uitgebouwd in zijn werk. Hij werd in 2011 wethouder in de gemeente Heerlen. Een niet geringe job natuurlijk. Die functie heeft hij vervuld tot in 2018. Het schaken had hij in 2011 neergelegd vanwege zijn wethouderschap, maar dit heeft hij in 2018 weer opgepakt, want… het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Barry werd lid van de vereniging SV Voerendaal en schaakt daar weer met heel veel plezier. Voor deze club speelt hij dit seizoen ook in de externe competitie mee. Zijn KNSB-rating is 1939.

Schaker/bestuurder
Uit het voorgaande blijkt het natuurlijk al: Barry is een volbloed schaker. En hij is bestuurder. Een prima combinatie. Liefde voor het schaken. Dat gekoppeld aan ruime bestuurlijke ervaring. Niet gek dus dat we bij hem uitkwamen toen we na het 12e BPB Limburg Open een opvolger zochten voor toernooidirecteur Ferry Gerard die na vier jaar zijn functie neerlegde vanwege verhuizing voor zijn werk naar Bonaire.

Continuïteit van ons toernooi
Barry Braeken zei ′ja′ op onze vraag. En hij heeft er veel zin in. Ferry opvolgen is niet eenvoudig. Maar Barry is ongetwijfeld in staat om mede zorg te dragen voor de continuïteit van ons toernooi dat een vaste plek heeft op de nationale en internationale kalender. We horen bij de grootste en gezelligste toernooien van Europa en willen dat graag blijven.

We kijken nu al uit naar het 13e Limburg Open van 7 t/m 10 juni 2019. Dit keer dus onder leiding van Barry Braeken. We maken er weer iets moois van!


Limburgse
Schaakbond