Tandem Kuipers/Haast wederom op BPB Limburg Open

dinsdag 21 maart 2017
Voor het derde jaar op rij komen Nederlands Dameskampioen Anne Haast en IM Stefan Kuipers naar Maastricht voor het BPB Limburg Open. Anne zal proberen haar damestitel te prolongeren, terwijl Stefan als commentator verslag zal doen van de spannendste partijen op de liveborden.

Als 3-voudig Nederlands Kampioene is WGM Anne Haast een graag geziene gast op het BPB Limburg Open. Anne is met twee benen in het gat gesprongen dat Zhaoqin Peng na haar afscheid bij het Nederlandse damesschaken heeft achtergelaten. De 23-jarige Tilburgse heeft het NK van 2014, 2015 en 2016 gewonnen en was in 2016 zelfs de beste dame op het BPB Limburg Open. Anne is als onderdeel van de Chessqueens een voorbeeld voor veel meisjes die (beginnen met) schaken en zal haar kwaliteiten in Maastricht eens te meer willen tonen. Normaal gesproken is de absolute top van het toernooi net te hoog gegrepen, maar wanneer ze een heel goed toernooi speelt, kan ze best als outsider worden gezien.

IM Stefan Kuipers is sinds 2015 de vaste commentator van het toernooi. Door middel van een aantal demonstratieborden en een live-verbinding met de top-10 borden in de A-groep geeft hij in een aparte zaal uitleg over de strategische keuzes van de allerbeste spelers van het toernooi. Wat in 2015 nog een gokje was, is uitgegroeid tot een vast onderdeel dat het nevenprogramma van het BPB Limburg Open naar een hoger plan tilt. De analyses van Stefan zijn interactief, deskundig en op een leuke manier gebracht. Zorg er dus in ieder geval voor dat u even bij Stefan binnenloopt.


Door Jeroen van Ginneken


Limburgse
Schaakbond