GM ROELAND PRUIJSSERS WINT HET 11 BPB LIMBURG OPEN

maandag 5 juni 2017
Toernooiwinnaar Roeland Pruijssers, toernooidirecteur Ferry Gerard, Matthew Sadler en Christian Bauer


Na een spannende driestrijd in de laatste ronde wist GM Roeland Pruijssers Koen Leenhouts te verslaan. Hierdoor eindigde hij met 6 uit 7 eerste. Evenveel punten haalden de Fransman Christian Bauer en de Engelsman Matthew Sadler, maar hun TPR was nét iets lager. De gedeelde vierde plek ging naar GM Alexandr Fier, FM Liam Vrolijk en de geweldig stuntende Edwyn Mesman.

Het toernooi trok dit jaar liefst 432 deelnemers, waaronder 8 Grootmeesters. Dit alles stond garant voor een zeer geslaagd toernooi met een zeer spannende editie. Er waren veel mooie partijen en evenzoveel verrassingen. De slotronde, waarin 5 Grootmeesters en 1 IM onderling allen op winst speelden, gaat de geschiedenisboeken in als de mooiste slotronde van het toernooi. Ook de sfeer op het toernooi was weer van ongeëvenaard niveau.

Het Limburgs Kampioenschap werd voor de eerste keer gewonnen door FM Max Warmerdam, terwijl ook de damesprijs in Maaike Keetman een nieuwe eigenaar kende.

Het was een fantastisch toernooi en de organisatie wil iedereen bedanken die deze prachteditie van het BPB Limburg Open heeft mogelijk gemaakt. Alle sponsors, vrijwilligers en spelers zijn onmisbaar geweest om het leukste toernooi van Nederland mogelijk te maken. Ontzettend bedankt voor jullie inzet.

Vooruitkijkend op volgend jaar gaan we verhuizen naar een gloednieuwe locatie aan de overkant van de straat. Wij kunnen niet wachten om dit prachtige complex te bezetten en u bent bij deze uitgenodigd voor de housewarming. Houd het weekend van 18 t/m 21 mei maar vast vrij in uw agenda!

Alle uitslagen, foto′s en live partijen vindt u onder het kopje Toernooi Coverage in het menu links.


Limburgse
Schaakbond