Opzet

Algemeen

Het toernooi wordt gespeeld in 5 groepen. De indeling geschiedt volgens het versneld Zwitsers systeem. De groepen spelen 7 ronden, behalve de veteranengroep: deze speelt 5 ronden.

  • De A-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 2050.
  • De B-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 1800 en maximaal 2100.
  • De C-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van maximaal 1850. Deze groep wordt gesplitst in 2 parallelle groepen van gelijke sterkte (C1 en C2).
  • De Veteranengroep is toegankelijk voor spelers die geboren zijn vóór 1960 (minimaal 6 deelnemers).

Voor deze groepen geldt de tijdens het toernooi de actuele rating van 1 juni 2019. De toernooiorganisatie behoudt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een speler ongeacht zijn rating in een andere groep in te delen.

Locatie

Gespeeld zal worden in de nieuwe Sporthal de Geusselt (zie locatie). De nieuwe sporthal ligt 100 meter van de oude sporthal, aan de overzijde van de straat. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt van de speelzaal.

Bye

In de groepen A, B en C1/C2 is een bye (= een half punt) mogelijk in één van de eerste 4 ronden. Dit moet bij de inschrijving voor het toernooi worden aangegeven. In de veteranengroep kan geen bye worden opgenomen.

Speeltempo

Het speeltempo bedraagt 2 uur p.p.p.p. voor de hele partij met een increment van 15 seconden per zet.

De veteranengroep kent een afwijkend speeltempo. Deze groep speelt klassiek: 2 uur voor 40 zetten, gevolgd door 30 minuten extra voor de rest van de partij.

Ratingverwerking

De resultaten van alle groepen tellen mee voor de KNSB, DWZ en FIDE ratingverwerking. Daartoe dienen alle spelers een ID-nummer van de FIDE te hebben. Voor Nederlanders en Duitsers kan de toernooiorganisatie dit in orde maken. Spelers aangesloten bij een andere federatie zullen hier zelf voor moeten zorgen. U kunt nakijken of u een FIDE ID heeft door op ratings.fide.com uw naam in te vullen.

Inschrijven

Om in te schrijven kunt u gebruik maken van het online inschrijfformulier.

U kunt zich online inschrijven tot woensdag 5 juni 2019 om 23:59 uur. Inschrijven aan de speelzaal is mogelijk op vrijdag 7 juni 2019 tot 18:00 uur.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 35 per speler. GM / IM / WGM gratis.

Betaling geschiedt bij voorkeur vooraf per bank:

  • Bij betaling per bank moet het inschrijfgeld uiterlijk op maandag 3 juni 2019 zijn bijgeschreven op de bankrekening van de toernooiorganisatie. Bij te late betaling worden € 5 administratiekosten in rekening gebracht.
  • Bij contante betaling aan de speelzaal worden eveneens € 5 administratiekosten in rekening gebracht.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de toernooiorganisatie.


Limburgse
Schaakbond