Organisatie

Barry Braeken - toernooidirecteur

Bert Smeets - secretaris

Bert Smeets is eind 2013 toegetreden tot de organisatie van het BPB Limburg Open en heeft de functie van secretaris op zich genomen. Bert heeft zijn sporen als bestuurder en organisator binnen de schaakwereld ruimschoots verdiend. Hij was jarenlang voorzitter van Schaakvereniging Voerendaal en ook secretaris van die vereniging. Bert was ook mede-organisator van het Persoonlijk Kampioenschap van Limburg 2001, het oude, gesloten, kampioenschap van de LiSB.

Jasper Zilverberg - penningmeester & topspelers

In 2009 trad ook Jasper toe tot de organisatie van het Limburg Open. Hij houdt zich al jarenlang bezig met het contracteren van titelhouders en het organiseren van overnachtingsmogelijkheden, en is sinds het Limburg Open van 2014 ook penningmeester. Jasper heeft de studie economie aan de Universiteit Maastricht afgerond.

Maarten van Laatum

Maarten woont en werkt in Maastricht. Hij houdt van schaken, voetbal, lezen en koken. Sinds zijn 18e is hij lid van MSV-VSM (Maastricht) en sinds zijn 19e schaakorganisator. Hij is een van de drie oprichters van het Limburg Open en heeft het zien uitgroeien tot een van de grootste toernooien van Nederland. Maarten is veelzijdig, ambitieus en kan door zijn ervaring bij alle praktische facetten van het toernooi betrokken worden.

Ton van Roon

Ton van Roon verzorgt vanaf 2017 de verwerking van de inschrijvingen. Hij is verder Internationaal Arbiter en sinds 2014 als arbiter aan het Limburg Open verbonden. Naast het Limburg Open is hij als arbiter onder andere actief in de KNSB competitie, de Nationale Interclub Competitie in België en tijdens diverse toernooien zoals het Brasschaat Open (België).

Mariëlle Meijs - personeel & logistiek

Mariëlle Meijs is al meer dan 40 jaar lid van de LiSB en De Juiste Zet te Noorbeek. Ze is al jarenlang de bruisende voorzitter van De Juiste Zet. Hoogtepunt in haar schaakleven is de komst naar Noorbeek van grootmeester Viktor Kortchnoi in 2007. Mariëlle is met ingang van de editie 2017 de coördinator van de vrijwilligers van het Limburg Open.

Eric Roosendaal, Luc Cornet, Eric Barentsen, Ton van Roon, Sylvin De Vet - arbiters

Het arbiterscorps van het Limburg Open bestaat uit vijf ervaren arbiters met een grote staat van dienst. Hoofdarbiter Eric Roosendaal is Internationaal Arbiter, net als Luc, Ton en Sylvin. Eric Barentsen is deskundige op het gebied van indelingssystemen en verzorgt de indelingen.


Limburgse
Schaakbond