Organisatie

Barry Braeken - Toernooidirecteur

Barry is toernooidirecteur sinds eind 2018. Hij begon al op z’n zevende met schaken en hij heeft het nooit losgelaten. Hij combineert in zijn functie bij het Limburg Open nu twee dingen: bestuurlijke ervaring (o.a. als wethouder van de gemeente Heerlen en als bestuurslid van de schaakclub Heerlen) en liefde voor het schaken. Een ideale combinatie!

Bert Smeets - Secretaris

Bert is eind 2013 toegetreden tot de organisatie van het BPB Limburg Open en heeft de functie van secretaris op zich genomen. Bert heeft zijn sporen als bestuurder en organisator binnen de schaakwereld ruimschoots verdiend. Hij was jarenlang voorzitter van Schaakvereniging Voerendaal en ook secretaris van die vereniging. Bert was ook mede-organisator van het Persoonlijk Kampioenschap van Limburg 2001, het oude, gesloten, kampioenschap van de LiSB.

Jasper Zilverberg - Penningmeester & Topspelers

Jasper trad in 2009 toe tot de organisatie van het Limburg Open. Hij houdt zich al jarenlang bezig met het contracteren van titelhouders en het organiseren van overnachtingsmogelijkheden, en is sinds het Limburg Open van 2014 ook penningmeester. Jasper heeft de studie economie aan de Universiteit Maastricht afgerond.

Frank Clevers - PR & Communicatie

Frank is in de ban van het schaakspel sinds de WK-match Fischer-Spassky in 1972. Sindsdien is hij op velerlei wijze actief geweest in de schaakwereld: o.a. als (mede)oprichter van diverse schaakverenigingen, langjarig voorzitter van de Limburgse Sckaakbond (LiSB) en maar liefst 20 jaar als schaakcolumnist bij de Limburgse kranten. Voor zijn vele verdiensten is hij benoemd tot erevoorzitter van de LiSB, Lid van Verdienste van de KNSB en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Frank is journalist en vanaf 2019 onze man voor PR en Communicatie.

Roger Hünen - IT

Roger is een doorgewinterde IT-professional met uitgebreide ervaring in IT-infrastructuur en applicatie-ontwerp. Ook is hij actief geweest in diverse bestuurlijke functies in de schaakwereld. Roger is in 2017 toegetreden tot het Limburg Open-team. Hij is primair verantwoordelijk voor de website, internetcommunicatie tijdens het toernooi en de uitzending van de partijen op de live borden.

Maarten van Laatum

Maarten woont en werkt in Maastricht. Hij houdt van schaken, voetbal, lezen en koken. Sinds zijn 18e is hij lid van MSV-VSM (Maastricht) en sinds zijn 19e schaakorganisator. Hij is een van de drie oprichters van het Limburg Open en heeft het zien uitgroeien tot een van de grootste toernooien van Nederland. Maarten is veelzijdig, ambitieus en kan door zijn ervaring bij alle praktische facetten van het toernooi betrokken worden.

Ton van Roon

Ton verzorgt sinds 2017 de verwerking van de inschrijvingen. Hij is verder Internationaal Arbiter en is sinds 2014 als arbiter aan het Limburg Open verbonden. Naast het Limburg Open is hij als arbiter onder andere actief in de KNSB competitie, de Nationale Interclub Competitie in België en tijdens diverse toernooien zoals het Brasschaat Open (België).

Mariëlle Meijs - Personeel & Logistiek

Mariëlle is al meer dan 40 jaar lid van de LiSB en De Juiste Zet te Noorbeek. Ze is al jarenlang de bruisende voorzitter van De Juiste Zet. Hoogtepunt in haar schaakleven is de komst naar Noorbeek van grootmeester Viktor Kortchnoi in 2007. Mariëlle is met ingang van de editie 2017 de coördinator van de vrijwilligers van het Limburg Open.

Paul Bokern

Paul is geboren en getogen in Maastricht en schaakt al praktisch zijn hele leven. Als jeugdspeler speelde hij bij MSV-VSM (Maastricht) en reisde hij heel Limburg door om deel te nemen aan toernooien. Hij nam ook enkele keren deel aan het Limburg Open in de beginjaren. Tegenwoordig speelt hij bij De Juiste Zet (Noorbeek) en doet hij promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht.

Eric Roosendaal, Luc Cornet, Eric Barentsen, Ton van Roon, Sylvin De Vet - Arbiters

Het arbiterscorps van het Limburg Open bestaat uit vijf ervaren arbiters met een grote staat van dienst. Hoofdarbiter Eric Roosendaal is Internationaal Arbiter, net als Luc, Ton en Sylvin. Eric Barentsen is deskundige op het gebied van indelingssystemen en verzorgt de indelingen.


Limburgse
Schaakbond