Ook dit jaar geen Limburg Open, we richten ons op 2022

Beste schaakvrienden.

Ons ‘Limburg Open’ dat we normaal elk jaar in het pinksterweekeinde in Maastricht organiseren, kan ook dit jaar helaas vanwege corona niet doorgaan.

Na rijp en uitvoerig beraad hebben we dit als organisatie met pijn in het hart moeten besluiten. We hadden ons erop verheugd om het toernooi dit jaar wel te kunnen organiseren, maar het gaat gewoonweg niet.

We hebben er echt een hele tijd bij stilgestaan en ons afgevraagd of we het dit jaar konden laten doorgaan. We wilden heel graag een 14e editie neerzetten, want wij hebben net als iedereen heel veel behoefte om elkaar eindelijk weer eens te ontmoeten en op een normale manier fysiek te schaken. Maar als je kijkt naar hoe de vlag er nu bij hangt met de coronapandemie, is het niet te verwachten dat we in mei met Pinksteren weer een toernooi kunnen houden zoals we dat altijd hebben met zo’n 500 mensen in een sporthal.

We hebben lang stilgestaan bij eventuele alternatieven, zoals een kleiner toernooi, een online toernooi of een uitstel naar later dit jaar. Al die alternatieven zijn uiteindelijk echter afgevallen omdat ze geen recht doen aan de formule van het Limburg Open en dat is een toernooi waarbij de juiste ambiance wordt gecreëerd voor enkele honderden deelnemers die elkaar kunnen ontmoeten. De alternatieven passen niet bij het karakter van het toernooi. Het unieke van ons toernooi is ook dat het uitgesmeerd is over een lang pinksterweekeinde en daar willen we aan vasthouden.

We hebben een van Europa’s grootste, leukste en gezelligste toernooien en dat in de heerlijke, historische en bourgondische stad Maastricht met z’n prachtige omgeving. Dat blijft zo. Het Limburg Open zal niet verloren gaan. Als organisatie kijken we gewoon alvast vooruit naar 2022. Gezien de ontwikkelingen rond de coronapandemie moet het zeker mogelijk zijn om in het pinksterweekeinde van 2022 het 14e Limburg Open te houden. We verheugen ons erop!

Beste groet en blijf gezond!

Organisatie Limburg Open, Maastricht.

Leave a Comment