Organisatie

Barry Braeken – Toernooidirecteur & Topspelers

Barry is toernooidirecteur sinds eind 2018. Hij begon al op z’n zevende met schaken. Barry combineert bij het Limburg Open bestuurlijke ervaring met schaakliefde. Bestuurlijke ervaring en expertise heeft hij als oud-wethouder van de gemeente Heerlen en als bestuurslid van de schaakclub Heerlen en momenteel als directeur-bestuurder van een grote woningcorporatie. Een echte bestuurder die van schaken houdt. Een ideale combinatie! Barry doet binnen de organisatie de contacten met de topspelers.

Bert Smeets – Secretaris

Bert is eind 2013 toegetreden tot de organisatie en heeft de functie van secretaris op zich genomen. Bert heeft zijn sporen als bestuurder en organisator binnen de schaakwereld ruimschoots verdiend. Hij was jarenlang voorzitter van Schaakvereniging Voerendaal en ook secretaris van die vereniging. Bert was ook medeorganisator van het Persoonlijk Kampioenschap van Limburg 2001. Als secretaris is Bert een onmisbare schakel binnen het team.

Paul Bokern – Penningmeester

Paul is geboren en getogen in Maastricht en schaakt al praktisch zijn hele leven. Als jeugdspeler speelde hij bij MSV-VSM (nu: ‘Schaakvereniging Maastricht’) en reisde heel Limburg door om deel te nemen aan toernooien. Hij nam ook enkele keren deel aan het Limburg Open in de beginjaren. Tegenwoordig speelt hij bij De juiste -Z- (met clublokaal in Reijmerstok). Hij doet promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht.

Frank Clevers – PR & Communicatie

Journalist Frank doet de Persdienst en Communicatie, zoals de toernooifotografie en de website. Hij schaakt al sinds 1972, toen hij in Grubbenvorst een club oprichtte. Sindsdien heeft hij onafgebroken heel wat functies gehad bij diverse clubs en bond. Ook was hij 20 jaar schaakcolumnist bij de Limburgse kranten. Momenteel is hij voorzitter van Schaakvereniging Maastricht, waar hij een lijvig boek over schreef bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Frank is erevoorzitter van de Limburgse bond, Lid van Verdienste van de KNSB en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Maarten van Laatum

Maarten woont en werkt in Maastricht. Hij houdt van schaken, voetbal, lezen en koken. Sinds zijn 18e is hij lid van Schaakvereniging Maastricht en sinds zijn 19e schaakorganisator. Hij is een van de drie oprichters van het Limburg Open en heeft het zien uitgroeien tot een van de grootste toernooien van Nederland. Maarten is veelzijdig, ambitieus en kan door zijn ervaring bij alle praktische facetten van het toernooi betrokken worden.

Ruud Lemmers – ICT

Ruud Lemmers is ons team in 2022 komen versterken. Hij is een top ICT-man. Samen met anderen zorgt hij ervoor dat alles qua techniek goed geregeld is. Zo helpt hij bijvoorbeeld bij het inschrijvingsproces, het live uitzenden van de partijen via de digitale borden en het bijhouden van de gegevens in het indelingssysteem. Ruud is al heel lang actief als vrijwilliger in het verenigingsleven. Hij is lid van SV Voerendaal.

Mariëlle Meijs – Personeel & Logistiek

Mariëlle is inmiddels al ongeveer 45 jaar bondslid. Zij is lid van de vereniging De juiste -Z- in Reijmerstok, waarvan zij ook ruim 20 jaar voorzitter was. Hoogtepunt in haar schaakleven is de komst naar haar vereniging van grootmeester Viktor Kortchnoi in 2007. Mariëlle is sinds de editie van 2016 van het Limburg Open de coördinator van de vrijwilligers. Tot haar taken behoort de logistiek. Dat is niet niks, want daar valt ook opbouw en afbouw van het toernooi onder.

Arbiters

En last but not least onze arbiters. Ervaren mensen die heel veel expertise inbrengen op het gebied van indelingen, wedstrijdleiding en arbitrage. Allen hebben zeer veel ervaring op grote toernooien en wedstrijden. Ze worden op veel toernooien gevraagd. En gelukkig mogen wij over hun kennis en kunde beschikken. Zonder de arbiters kan geen toernooi gehouden worden.