Informatie

Groepen

De spelers worden naar speelsterkte verdeeld over de volgende groepen:

  • A-groep: toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 2050.
  • B-groep: toegankelijk voor spelers met een rating tussen 1800 en 2100.
  • C-groep: toegankelijk voor spelers met een rating van maximaal 1850. Deze groep wordt gesplitst in 2 parallelle groepen van gelijke sterkte (C1 en C2).
  • Veteranengroep: toegankelijk voor spelers die geboren zijn vóór 1965 (minimaal 6 deelnemers).

Alle groepen spelen 7 ronden.

Voor de regels die gehanteerd worden bij de bepaling van de speelsterkte van een speler, zie artikel 2 van het Toernooireglement.

Opnemen bye

In de groepen A, B en C1/C2 is een bye (= een half punt) mogelijk in één van de eerste 4 ronden. Dit moet bij de inschrijving voor het toernooi worden aangegeven.

In de veteranengroep kan 2x een bye worden opgenomen, echter alleen in de eerste 6 ronden.

Speeltempo

Het speeltempo is in alle groepen hetzelfde. Het speeltempo bedraagt per speler 2 uur, vermeerderd met 15 seconden per zet.

Ratingverwerking

De resultaten van alle groepen tellen mee voor de KNSB, DWZ en FIDE ratingverwerking. Daartoe dienen alle spelers een ID-nummer van de FIDE te hebben. Voor Nederlanders kan de toernooiorganisatie dit in orde maken. Spelers aangesloten bij een andere federatie zullen hier zelf voor moeten zorgen. Je kunt nakijken of je een FIDE ID hebt door op ratings.fide.com je naam in te vullen.

Inschrijven

De inschrijving start op maandag 5 februari.

Het max. aantal deelnemers is gesteld op 600.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt €50,- per speler. Voor GM / IM / WGM is deelname gratis. Betaling geschiedt uitsluitend online tegelijk met de inschrijving.

Contante betaling aan de zaal is niet mogelijk.

Terugtrekken

Sta je ingeschreven voor het toernooi, maar moet je je onverhoopt terugtrekken? Geef dit dan zo snel mogelijk door op info@limburgopen.nl

Het inschrijfgeld krijg je 100% retour als de terugtrekking vóór vrijdag 10 mei 2024 (een week voor het toernooi) is doorgegeven.

Geef je je terugtrekking door in de periode van vrijdag 10 mei tot en met donderdag 16 mei, dan wordt 50% van het inschrijfgeld gerestitueerd. Wordt de terugtrekking op vrijdag 17 mei doorgegeven, dan volgt geen restitutie meer.

Alle restituties geschieden z.s.m. na afloop van het toernooi en zijn minus €2,50 administratie/ transactiekosten.

Vragen? Neem contact op

Wil je meer informatie? Heb je vragen? Of loop je bij het inschrijven of betalen ergens tegenaan? Neem dan contact op met de toernooiorganisatie.

Zie: contact