Mooie start van toernooi en match Van Foreest – Shirov

Overzicht van de speelhal. (©foto Roel Gaj)

Het 14e BPB Limburg Open is op vrijdag 3 juni op vlekkeloze wijze van start gegaan. De opening werd vrijdagavond verricht door gedeputeerde Geert Gabriëls van de provincie Limburg en onze toernooidirecteur Barry Braeken.

Als extraatje hebben we dit jaar een match over vier partijen tussen de grootmeesters Jorden van Foreest (FIDE rating 2702) en Alexei Shirov (2681). De eerste zet aan het bord van deze topgrootmeesters werd namens de hoofdsponsor verricht door Nick Bruls.

De gedeputeerde verrichtte de openingszet aan het bord van Max Warmerdam. Dat was hem wel toevertrouwd, want hij is zelf een enthousiast schaker.

Aan het toernooi doet het maximaal toegestane aantal van 450 spelers mee, onder wie een groep grootmeesters onder aanvoering van de hoogste op rating, de kampioen van Nederland Max Warmerdam.

De topborden van het toernooi alsmede de partijen van de match Van Foreest – Shirov kunnen live gevolgd worden. Kijk in het menu bij ‘live partijen’. Ook kun je fotoalbums zien en rondeverslagen lezen.

Plaats een reactie