Lucas van Foreest toernooiwinnaar

Lucas van Foreest (3e van links) te midden van de groep die op een half punt achter hem eindigde. Vooraan Machteld van Foreest, de beste dame in groep A.

Dat komt niet vaak voor. Een speler die ongedeeld winnaar wordt van het toernooi. Echter, Lucas van Foreest heeft het voor elkaar. Lucas is ongedeeld winnaar geworden van het 14e BPB Limburg Open.

Lucas heeft 6 uit 7 gescoord. Proficiat!

Achter Lucas volgt een groep van 6 spelers met een half punt minder.

Die zes spelers met 5,5 punten zijn: Alexander Donchenko, Max Warmerdam, Daniel Dardha, Nico Zwirs, Niels Ondersteijn en Frederic Decoster.

Het was wel tot het einde spannend. Terwijl de speelhal al voor een deel leeg was, was er nog één partij aan de gang, tussen Max Warmerdam en Daniel Dardha. Iedereen stond rond dat ene, laatste bord, te kijken. Na lange strijd (118 zetten) werd het remise.

De beste dame in de hoogste groep was Machteld van Foreest met 5 punten (17e plaats).

Het Limburg Open gold tevens als officieel (91e!) Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond. Het lid van de Limburgse bond dat het hoogst eindigt mag zich Kampioen van Limburg noemen. Dit is geworden: Max Warmerdam. Limburgs dameskampioen is zijn moeder Mariette Biemans. Limburgs kampioen senioren (50-plus) is Eduard Coenen. Limburgs kampioen bij de veteranen (60-plus) is Frans Arp.

Plaats een reactie