Toernooi van start met bijna 600 deelnemers

Sliedrecht is weer met een grote groep aanwezig.

Het 16e BPB Limburg Open is op vrijdag 17 mei van start gegaan. De opening werd vrijdagavond verricht door onze toernooidirecteur Barry Braeken.

We hebben dit jaar (bijna) 600 deelnemers.

Het aantal van 600 is het maximale aantal spelers dat we aan het toernooi kunnen laten meedoen. Deze limiet bereikten we al begin april.

De opening was ietsje later dan gepland. Dit kwam door de verkeersdrukte. Heel veel spelers lieten onderweg naar Maastricht weten dat ze vertraging hadden vanwege files, waarschijnlijk als gevolg van vakantiedrukte en het slechte weer. Daarom werd besloten te wachten op die toch wel behoorlijke groep.

Maar tegen 19:30 uur kon het toernooi van start en zat iedereen achter het bord voor zijn of haar partij.

Live partijen

De topborden van het toernooi kunnen live gevolgd worden. Kijk in het menu van de website bij ‘live partijen’. Kijk dan meteen ook maar even onder het kopje ‘Rondeverslagen’  naar de bespreking door Maarten van Laatum van de toppartijen.

Tienkamp

Dit jaar heeft het Limburg Open een extraatje naast het reguliere toernooi: een invitatie tienkamp met drie grootmeesters, vijf Internationaal Meesters en twee FIDE Meesters. Deze tienkamp is mede opgezet als normentoernooi waarin spelers kunnen proberen een meesternorm of grootmeesternorm te scoren.

Plaats een reactie