Grootmeester Grzegorz Nasuta toernooiwinnaar

Het 13e BPB Limburg Open in Maastricht is gewonnen door de Poolse grootmeester Grzegorz Nasuta. Hij eindigde samen met Internationaal Meester Thomas Beerdsen en de grootmeesters Benjamin Bok, Loek van Wely en Mikhail Gurevich op 5,5 uit 7, wat een gedeelde eerste plaats voor het vijftal betekende.
Op grond van Toernooi Prestatie Rating werd de toernooizege toegekend aan Nasuta.
Op de foto zien we de top-5. Het was een hele harde strijd in de grote A-groep met ruim 120 deelnemers die allemaal een rating van boven de 2000 hadden. Cadeautjes worden niet uitgedeeld, je moet elk punt bevechten.

De concurrentie was groot met 10 grootmeesters en daarnaast werd op het Limburg Open een heel blik aan IM′s en FM′s opengetrokken. Na 7 ronden kwam een vijftal bovendrijven in ons toernooi, dat met 450 deelnemers weer een van de grootste van Europa was. Op grond van TPR werd de officiële toernooizege toegekend aan Nasuta.
Zijn foto zal dan ook volgend jaar aan de ′wall of fame′ komen te hangen in sporthal De Geusselt.

7 uit 7 voor Bas Pasterkamp

Vermeldenswaard is een resultaat in een van de lagere groepen. In groep C2 was er een speler die alle partijen wist te winnen, jawel 7 uit 7. Dit is Bas Pasterkamp van Schaakvereniging Maastricht.

100% score Wout van Veen

Ook bij de veteranengroep was er een speler, Wout van Veen, die een score van 100 procent behaalde, 5 uit 5. Mooi dat iemand op latere leeftijd nog een toernooi zo wint. Voor het eerst een toernooizege met de volle 100%-score, meldde hij zelf.

Dankwoord

Het toernooi kon keurig op tijd besloten worden. Alles was mooi op tijd afgelopen en de prijsuitreiking kon zelfs eerder dan gepland beginnen. Deze ceremonie vond plaats in het bargedeelte, een ideale intieme en gezellige setting. Na een woordje door toernooidirecteur Barry Braeken werden de prijzen uitgereikt. Barry bedankte iedereen voor de medewerking, zoals barpersoneel, vrijwilligers, spelers, sponsors, kortom iedereen die had meegeholpen om te evenement te doen slagen.

Limburgse Schaakbond

Ook voorzitter Walter Kunstek van de Limburgse Schaakbond sprak een woordje. Aan het toernooi was immers ook het 90e Kampioenschap van Limburg verbonden voor het beste lid van de Limburgse Schaakbond. De Limburgse titel ging naar de 19-jarige Max Warmerdam uit Tegelen, gevolgd door Martijn Dambacher uit Venlo en Ruud van Meegen uit Kessel.

Plaats een reactie