Tienkamp geopend door wethouder Martin de Beer van Heerlen

Wethouder Martin de Beer doet de openingszet aan het bord van Thibaut Vandenbussche. Rechts toernooidirecteur Barry Braeken.

De Tienkamp die dit jaar als extraatje naast ons reguliere toernooi wordt gehouden, is woensdag van start gegaan. De 1e ronde werd woensdagavond gespeeld in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Aan de Tienkamp doen drie grootmeesters, vijf IM’s en twee FM’s mee.

De Tienkamp gaat over 9 ronden. Voor een aantal spelers is dit een kans om een (groot-)meesternorm te scoren. Voor een GM-norm is 6½ pnt. nodig, voor een IM-norm 4½ pnt.

De 2e ronde van de Tienkamp is donderdag 16 mei om 10.00 uur in Cultuurhuis Heerlen.

De 3e ronde is op donderdag 16 mei om 18.30 uur in Parkstad Limburg Theaters Heerlen

De 4e tot en met de 9e ronde vinden van vrijdag tot en met maandag plaats in sporthal de Geusselt in Maastricht, waar vrijdag het eigenlijke toernooi Limburg Open start.

Openingszet

Toernooidirecteur Barry Braeken verwelkomde woensdagvond de spelers en een aantal gasten, onder wie vertegenwoordigers van hoofdsponsors Bruls Prefab Beton en NB Personeel. Hierna volgde een toespraak door wethouder Martin de Beer van de gemeente Heerlen. Hij ontving een ‘Limburg Open T-shirt’ en deed hierna de openingszet.

Om 19.00 uur startten de partijen zoals gepland.

Vleugels uitspreiden

Door 3 ronden in Heerlen te spelen, wint ons toernooi aan belang voor het Limburgse schaakleven. Toernooidirecteur Barry Braeken: “We spreiden onze vleugels uit. Op de eerste plaats sportief door de toevoeging van een Tienkamp en op de tweede plaats geografisch gezien door op twee plekken in Limburg te spelen. Zo wordt het Limburg Open nog meer ‘van’ Limburg.” De gemeente Heerlen heeft ons toernooi een mooie subsidie verleend.

Plaats een reactie