Het grootste en leukste weekendtoernooi van Europa
14e BPB Limburg Open Maastricht
3 t/m 6 juni 2022

Nieuwe website, we lopen alvast warm voor toernooi 2022

Veel activiteiten liggen nu stil vanwege corona, maar achter de schermen zijn we als ‘Limburg Open’ volop bezig. We hopen dat we in juni 2022 het 14e BPB Limburg Open kunnen houden in Maastricht.

Je ziet, we hebben een vernieuwde website. We ‘wonen’ nog op hetzelfde adres, maar hebben ons ‘huis’ gemoderniseerd. Er is flink aan vertimmerd en geklust: we hebben een andere menustructuur en een andere vormgeving met wat meer uitstraling.

Het is nog niet helemaal klaar. We werken bijvoorbeeld ook nog aan een mooie header (de brede balk bovenin) als visitekaartje.

Read more

Ook dit jaar geen Limburg Open, we richten ons op 2022

Beste schaakvrienden.

Ons ‘Limburg Open’ dat we normaal elk jaar in het pinksterweekeinde in Maastricht organiseren, kan ook dit jaar helaas vanwege corona niet doorgaan.

Na rijp en uitvoerig beraad hebben we dit als organisatie met pijn in het hart moeten besluiten. We hadden ons erop verheugd om het toernooi dit jaar wel te kunnen organiseren, maar het gaat gewoonweg niet.

Read more

Limburg Open afgelast

Beste schaakvrienden.

Ons 14e BPB Limburg Open schaaktoernooi kan niet doorgaan. We hebben dit op maandagavond 23 maart 2020 als organisatie besloten naar aanleiding van het besluit van het Nederlandse kabinet eerder op deze avond dat vanwege het coronavirus alle samenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden.

Ons toernooi (gepland van 29 mei t/m 1 juni 2020) valt binnen deze termijn.

Read more

Voormalig top-5 van de wereld Mikhail Gurevich doet weer mee

We zijn blij te kunnen melden dat grootmeester Mikhail Gurevich zich heeft aangemeld.

Vorig jaar deed GM Mikhail Gurevich voor het eerst mee in Maastricht en het is hem zo goed bevallen (logisch uiteraard, zeggen wij dan wat chauvinistisch met een knipoog….) dat hij zich nu opnieuw heeft aangemeld. We zijn er maar wat trots op dat hij voor ons heeft gekozen, want zoveel toernooien speelt hij niet meer.

Read more

Inschrijving geopend

Schaakliefhebbers opgelet. De inschrijving voor het 14e BPB Limburg Open is gestart! Wij verwelkomen je graag tijdens het pinksterweekeinde (3 t/m 6 juni) in sporthal De Geusselt in Maastricht. Je kunt je vanaf nu inschrijven via het online inschrijfformulier (zie “Inschrijven” in het menu). We rekenen weer op een grote deelname.

Ons toernooi is een van de grootste en leukste weekendtoernooien van Europa. In 2020 en 2021 moesten we het toernooi helaas cancelen vanwege corona. Maar nu gaan we er voor! We staan te popelen.

Bij ons laatste toernooi, in 2019, waren er 451 deelnemers onder wie 10 grootmeesters. Iedereen kan meedoen, want we hebben meerdere groepen voor alle speelsterkten. Ook is er een speciale groep voor veteranen (60-plus).

Read more

Grootmeester Grzegorz Nasuta toernooiwinnaar

Het 13e BPB Limburg Open in Maastricht is gewonnen door de Poolse grootmeester Grzegorz Nasuta. Hij eindigde samen met Internationaal Meester Thomas Beerdsen en de grootmeesters Benjamin Bok, Loek van Wely en Mikhail Gurevich op 5,5 uit 7, wat een gedeelde eerste plaats voor het vijftal betekende.
Op grond van Toernooi Prestatie Rating werd de toernooizege toegekend aan Nasuta.
Op de foto zien we de top-5. Het was een hele harde strijd in de grote A-groep met ruim 120 deelnemers die allemaal een rating van boven de 2000 hadden. Cadeautjes worden niet uitgedeeld, je moet elk punt bevechten.

Read more

90e Kampioenschap van Limburg gewonnen door Max Warmerdam

Ons toernooi geldt al vanaf het begin tevens als officieel Kampioenschap van Limburg. We vermelden uiteraard graag ook hoe het toernooi is afgelopen qua Limburgs kampioenschap.

Het 13e Limburg Open was tevens het 90e officiële Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond. In dit open toernooi gaat de Limburgse titel naar het hoogst geëindigde lid van de Limburgse Schaakbond.

Dit kampioenschap heeft een enorme geschiedenis die teruggaat naar 1927. Wie kampioen wordt, plaatst zichzelf op de schouders van hele grote kampioenen gedurende bijna een eeuw.

Read more