Mikhail Gurevich toernooiwinnaar

Mikhail Gurevich toernooiwinnaar! Hij ontvangt hier de prijs uit handen van toernooidirecteur Barry Braeken.

In het 16e BPB Limburg Open zijn de grootmeesters Mikhail Gurevich en Max Warmerdam op de gedeelde eerste plaats geëindigd met een score van 6 punten uit 7 partijen.

Op grond van Average Rating of Opponents (ARO; de gemiddelde rating van de tegenstanders) werd de toernooizege toegekend aan Mikhail Gurevich.

Lees meer

Grootmeesternorm voor Thibaut en Julian

Thibaut Vandenbussche (links) en Julian Kramer hebben allebei een grootmeesternorm behaald.

De Belg Thibaut Vandenbussche en de Duitser Julian Kramer hebben een grootmeesternorm behaald met hun mooie resultaat in de Tienkamp die als extraatje naast het reguliere Limburg Open toernooi is gehouden.

Voor Thibaut is het de eerste norm, voor Julian is het de tweede.

De Tienkamp werd mede als normentoernooi gehouden om spelers de gelegenheid te geven om een IM-norm of GM-norm te scoren.

Lees meer

Zeven jubilarissen gehuldigd

De jubilarissen hebben uit handen van toernooidirecteur Barry Braeken (2e van links) de toernooispeld ontvangen vanwege hun 10e deelname. Op de foto ontbreekt Mick Godding.

We hebben bij ons toernooi de goede gewoonte om de spelers te huldigen die voor de 10e keer meedoen. Ditmaal zijn dat zeven deelnemers.

Voor het begin van de laatste ronde zijn ze gehuldigd en hebben ze allemaal de traditionele Limburg Open speld ontvangen uit handen van toernooidirecteur Barry Braeken.

Lees meer

Nog vier spelers met 3 uit 3

Veel publiek rond het bord van Max Warmerdam en Lennert Lenaerts (½-½).

Na 3 ronden zijn er in het 16e BPB Limburg Open nog vier spelers met de maximale score van 3 punten.

Dit viertal bestaat uit de grootmeesters Mikhail Gurevich, Thomas Beerdsen en Vitaly Kunin en Internationaal Meester Marius Fromm.

Lees meer

Een bijzondere deelnemer: Gerard Grotenhuis

Gerard Grotenhuis achter het bord in de eerste ronde van het Limburg Open.

Natuurlijk, elke deelnemer is bijzonder en iedereen is ons even lief. Maar toch…. even speciale aandacht voor een speler in de B-groep: Gerard Grotenhuis.

In de jaren ’50 waren jeugdspelers nog zeldzaam bij een schaakvereniging. Het was dan ook niet alledaags dat op een gegeven moment de jeugdige Gerard Grotenhuis bij clublokaal hotel De L’Univers van de vereniging MSV aan de Kleine Staat in Maastricht binnenwandelde.

En nóg opmerkelijker was dat deze jongeman zich al meteen manifesteerde als een van de sterkste schakers.

Lees meer