Thomas Beerdsen toernooiwinnaar

Dringen rond het bord van Thomas Beerdsen.

In het 15e BPB Limburg Open zijn zeven spelers op de gedeelde eerste plaats geëindigd met een score van 5,5 punten uit 7 partijen.

Op grond van average rating of opponents (ARO) werd de toernooizege toegekend aan IM Thomas Beerdsen.

Het shirt van zijn favoriete club Feyenoord gaf Thomas weer vleugels. Feyenoord kampioen. Thomas ook. Proficiat!

Lees meer

Gaat Thomas zijn cluppie Feyenoord achterna?

Thomas Beerdsen.

Na 5 ronden in het 15e BPB Limburg Open hebben we één koploper: IM Thomas Beerdsen. Hij staat op 4,5 uit 5. Achter hem staat een grote groep te dringen op 4 punten.

Thomas had zich op deze toernooidag maar weer ‘ns gehuld in het shirt van Feyenoord. Het staat ‘m goed en misschien heeft het hem ook wel ‘geholpen’.

In ieder geval staat Thomas nu alleen bovenaan. Gaat ie zijn cluppie Feyenoord achterna? Gaat ie ook voor het kampioenschap?

Lees meer

Weer een reeks jubilarissen

De jubilarissen hebben het speldje ontvangen. In het midden toernooidirecteur Barry Braeken. Op de foto ontbreken Christian, Siem en Jacob omdat ze nog net niet aanwezig waren.

We hebben bij ons toernooi de goede gewoonte om de spelers te huldigen die voor de 10e keer meedoen. Ditmaal zijn dat elf deelnemers.

Voor aanvang van de 5e ronde zijn ze gehuldigd en hebben ze allemaal de traditionele Limburg Open speld ontvangen uit handen van toernooidirecteur Barry Braeken.

Lees meer

Twee keer Daniel Cámpora in de sterke A-groep

Vader en zoon Cámpora, allebei in de sterke A-groep.

Een opvallende naam op onze deelnemerslijst: grootmeester Daniel Hugo Cámpora (65 jaar), tweemaal kampioen van Argentinië en woonachtig in Sevilla in Spanje.

En hé, da’s nóg opvallender: diezelfde naam komt nóg een keer voor op de lijst!

Die tweede Daniel Cámpora is de zoon van de grootmeester. Daniel junior woont en werkt in Maastricht

Lees meer

Thomas en Nico net op tijd klaar voor MVV-NAC

IM Nico Zwirs (links) en IM Thomas Beerdsen staan in de rij voor het stadion om naar MVV-NAC te gaan kijken.

Na 3 ronden zijn er in het 15e BPB Limburg Open nog drie spelers met de maximale score van 3 punten: IM Thomas Beerdsen, IM Matthias Dann en IM Christian Braun.

Achter hen volgt een groot peloton met 2,5 punten.

Veel aandacht was er natuurlijk voor bord 1 tussen Thomas Beerdsen en de op rating hoogste speler Daniel Dardha (2631). Thomas won en wat deed ie direct na de partij? Niks analyse, niks schaken, maar op naar MVV-NAC…

Lees meer

Ruud van Meegen pas in toreneindspel onderuit tegen de favoriet

Veel aandacht ging in de 1e ronde uit naar de partij op het eerste bord tussen de op rating hoogste speler in het toernooi GM Daniel Dardha (FIDE rating 2631) en onze Limburgse troef FM Ruud van Meegen (2294).

Zou Ruud voor een stunt kunnen zorgen tegen de favoriet?

Ruud speelde een prima partij en hield met zwart de hele tijd uitzicht op een comfortabele remise. Hij wikkelde af naar een toreneindspel.

Lees meer

Sliedrecht massaal aanwezig

De groep uit Sliedrecht is er klaar voor. Vlak voor het begin van de 1e ronde gaan ze even op de foto.

Een grote groep spelers van Schaakvereniging Sliedrecht is aanwezig op het BPB Limburg Open. Allemaal in hetzelfde gele T-Shirt gehuld.

Ze noemen zichzelf het ‘Gele Leger’.

Zó’n grote groep van eenzelfde club op ons Limburg Open is natuurlijk zeldzaam. Vandaar dat we ze graag met een foto laten zien.

Lees meer

Aanpassing speelschema op zaterdag

Iedereen die aan ons toernooi meedoet of komt kijken, opgelet: er is een wijziging in het speelschema van de tweede toernooidag, zaterdag 27 mei.

De reden is dat voetbalclub MVV zich heeft geplaatst voor de nacompetitie en op zaterdag 27 mei om 20.00 uur een thuiswedstrijd in stadion De Geusselt speelt tegen NAC. Dat veroorzaakt mogelijk geluidsoverlast, want het stadion ligt vlakbij onze speelhal.

We hebben het programma aangepast zodat we om 20.00 uur klaar zijn als de voetbalwedstrijd begint.

Lees meer

Samen in ons toernooi: grootmeester Jonkman en zijn dochters

Grootmeester Harmen Jonkman en zijn schakende dochters (foto: Ron Pichel Fotografie)

Grootmeester Harmen Jonkman heeft in het verleden als beroepsschaker heel wat toernooien in binnen- en buitenland bezocht.

Tegenwoordig loopt hij samen met zijn dochters Sophia (14) en Amelia (15) door de schaakarena. Want de beide meiden schaken ook!

Met z’n drieën doen ze mee aan het Limburg Open: Harmen in de A-groep, Sophia en Amelia in de C-groep.

Lees meer