Een heel mooi extraatje: een match Jorden van Foreest – Alexei Shirov

Alexei Shirov (foto: Twitter @theworldchess)

Ons toernooi krijgt dit jaar een heel mooi extraatje: een match tussen de grootmeesters Jorden van Foreest en Alexei Shirov. Twee kanjers, twee grote namen in de schaakwereld. Ze staan momenteel respectievelijk 27e en 43e op de wereldranglijst met FIDE-ratings van resp. 2714 en 2691.

Deze spelers met een aantrekkelijke speelstijl zullen voor vuurwerk zorgen. Ofwel: ‘Fire on Board’ (zoals ook de titel is van een bekend boek van Shirov).

Jorden van Foreest en Alexei Shirov zullen vier partijen spelen: de eerste op vrijdagavond om 19:00 uur en vervolgens op zaterdag, zondag en maandag een partij (zie speelschema).

We zijn ontzettend blij dat we deze match kunnen toevoegen aan ons toernooi zodat het Limburg Open nog aantrekkelijker is voor deelnemers, publiek, media en sponsors. We zijn veel dank verschuldigd aan onze hoofdsponsor Bruls Prefab Beton die een extra donatie heeft gedaan. Ook hebben we een nieuwe sponsor: Aevitae in Heerlen. Heel veel dank voor jullie steun!

‘Een spectaculaire editie’

Toernooidirecteur Barry Braeken: ‘In 2020 en 2021 moesten we het toernooi cancelen vanwege de coronamaatregelen. Het is heel bijzonder om na twee jaar de draad weer op te pakken. We hebben veel waardering voor al onze vrijwilligers die de moed niet hebben laten zakken en nu weer volop aan de slag zijn met alle voorbereidingen. In het Pinksterweekend staat er weer een prachtig toernooi met hopelijk heel veel deelnemers. Er is nu een extra reden om te komen spelen of om te komen kijken: we organiseren een tweekamp tussen de Let Shirov en Jorden van Foreest. Beide heren kennend, belooft dat vuurwerk te worden. Kortom, ondanks de coronajaren is het Limburg Open springlevend en gaan we een spectaculaire editie tegemoet!’

Interview

We hadden een interview met Jorden van Foreest. Jorden (22 jaar) is een toptalent en we hebben natuurlijk allemaal zijn toernooizege in Wijk aan Zee van vorig jaar nog vers in het geheugen.

Het interview met Jorden lees je binnenkort op deze site.

We hopen ook Alexei Shirov nog te spreken. Shirov (49 jaar) is voormalig nummer 2 van de wereld en nog altijd supersterk. Hij speelt op dit moment in een sterk bezet toernooi.

Hyperlinks

Hier onder alvast wat hyperlinks naar de spelers:

Alexei Shirov op Chess.com

Alexei Shirov op Wikipedia

Jorden van Foreest op Chess.com

Jorden van Foreest op Wikipedia

Jorden van Foreest website

FIDE-ratinglijst met spelersprofielen

Plaats een reactie