Inschrijving geopend

Schaakliefhebbers opgelet. De inschrijving voor het 14e BPB Limburg Open is gestart! Wij verwelkomen je graag tijdens het pinksterweekeinde (3 t/m 6 juni) in sporthal De Geusselt in Maastricht. Je kunt je vanaf nu inschrijven via het online inschrijfformulier (zie “Inschrijven” in het menu). We rekenen weer op een grote deelname.

Ons toernooi is een van de grootste en leukste weekendtoernooien van Europa. In 2020 en 2021 moesten we het toernooi helaas cancelen vanwege corona. Maar nu gaan we er voor! We staan te popelen.

Bij ons laatste toernooi, in 2019, waren er 451 deelnemers onder wie 10 grootmeesters. Iedereen kan meedoen, want we hebben meerdere groepen voor alle speelsterkten. Ook is er een speciale groep voor veteranen (60-plus).

Prijzenpot

Er is een goed gevulde prijzenpot. Het totale prijzengeld bedraagt 10.000 euro. Speciale dank zijn we verschuldigd aan onze sponsors, met name onze hoofdsponsor. Dit is ook dit jaar Bruls Prefab Beton.

Speellocatie

Speellocatie is wederom sporthal De Geusselt in Maastricht vlakbij het stadion van MVV. In 2018 konden we voor het eerst gebruikmaken van deze gloednieuwe hal. Deze hal heeft een prachtige speelzaal, een grote ruimte voor de live-analyse en een fijne bar met goede analysemogelijkheden. En mocht u zich zorgen maken over de parkeergelegenheid: geen zorgen, want die is er in ruime mate. De locatie heeft een geweldige uitstraling en staat garant voor een aantal schitterende partijen!

Kampioenschap van Limburg

We zijn vereerd dat het Limburg Open wederom tevens geldt als officieel Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond. Het lid van de Limburgse bond dat het hoogst eindigt mag zich Kampioen van Limburg noemen. Er is tevens een kampioenschap van Limburg voor dames, senioren (50-plus) en veteranen (60-plus). In 2020 is het inmiddels al het 91e Kampioenschap van Limburg.

Maastricht, een bezoekje waard

Traditioneel wordt het toernooi gehouden met Pinksteren en vanwege dit vrije weekend kunnen er 7 ronden worden uitgesmeerd over 4 dagen (de veteranen 5 ronden). Dit zorgt voor een relaxed speelschema waarbij het mogelijk is om ook de mooie historische binnenstad van Maastricht te ontdekken.

Wie aan Maastricht denkt, denkt natuurlijk aan het Verdrag van Maastricht en aan de wereldberoemde violist/orkestleider André Rieu en topwielrenner Tom Dumoulin, maar natuurlijk ook aan de binnenstad met z′n vele winkels, cafés, restaurants, de Markt, het Vrijthof, de monumenten, kunstschatten en vele bezienswaardigheden. Maastricht is prachtig gelegen aan de Maas. Tel bij dit alles het bourgondische karakter op alsmede de heuvelachtige omgeving en de conclusie is: ′n stukje buitenland in eigen land!

Meer weten over Maastricht? Klik dan hier!

Leave a Comment