Fier en Kramer leiden in Tienkamp met 2½ uit 3

Toernooicommentator IM Merijn van Delft (rechts) bij de analyse van de partijen samen met Alexandr Fier.

In de Tienkamp die dit jaar voor het eerst naast ons reguliere toernooi wordt gehouden en al twee dagen voor het eigenlijke Limburg Open is begonnen, zijn nu 3 ronden gespeeld.

Aan kop na 3 ronden: GM Alexandr Fier en IM Julian Kramer met 2½ punt gevolgd door de Limburgse troef FM Ruud van Meegen met 2 punten.

Een mooi begin voor Ruud! Voor een IM-norm is 4½ punt nodig, dus wat dat betreft ligt hij op koers. Over een GM-norm hebben we het nog niet. Daar is 6½ punt voor vereist.

De eerste 3 ronden van de Tienkamp zijn gespeeld in Heerlen en wel in Parkstad Limburg Theaters en in het Cultuurhuis Heerlen. Mooie locaties, waar de tien spelers (drie grootmeesters, vijf IM’s en twee FM’s) heerlijk konden schaken. Je kon een speld horen vallen. We zijn naar Heerlen gegaan om onze vleugels uit te spreiden en te laten zien dat het toernooi ‘van Limburg’ is. Van de gemeente Heerlen werd een mooie subsidie ontvangen.

De Tienkamp verlaat nu Heerlen en stroomt in, in het reguliere Limburg Open toernooi in de sporthal de Geusselt in Maastricht. De meesters spelen ronden 4 tot en met 9 van vrijdag tot en met maandag in de Geusselt.

Lees ook de rondeverslagen van Maarten van Laatum; Maarten bespreekt de partijen.

Rondeverslagen

Plaats een reactie