Grootmeesternorm voor Thibaut en Julian

Thibaut Vandenbussche (links) en Julian Kramer hebben allebei een grootmeesternorm behaald.

De Belg Thibaut Vandenbussche en de Duitser Julian Kramer hebben een grootmeesternorm behaald met hun mooie resultaat in de Tienkamp die als extraatje naast het reguliere Limburg Open toernooi is gehouden.

Voor Thibaut is het de eerste norm, voor Julian is het de tweede.

De Tienkamp werd mede als normentoernooi gehouden om spelers de gelegenheid te geven om een IM-norm of GM-norm te scoren.

In de Tienkamp was voor een GM-norm minimaal 6,5 punt nodig.

De spelers waren zelf verrast met hun resultaat. Ze zeiden allebei dat ze er in het begin nog totaal niet aan dachten dat er een norm in zou kunnen zitten. Om grootmeester te worden moet je drie GM-normen halen én een FIDE rating van 2500 hebben.

De Tienkamp is gewonnen door GM Alexandr Fier met de prachtige score van 7,5 uit 9. Alle uitslagen van de Tienkamp kun je hier vinden:

Tienkamp

FM-titel

Het toernooi heeft ook nog voor een andere speler iets opgeleverd.

In het reguliere toernooi bereikte Sasa Albers de grens om de FM-titel aan te vragen. Sasa startte dit toernooi met een rating van 2290. Na de vierde ronde had hij 10 ratingpunten gewonnen, waardoor hij virtueel op 2300 kwam en daarmee de grens bereikte om de titel van FM (FIDE Meester) bij de FIDE te kunnen aanvragen.

Plaats een reactie