Nog vier spelers met 3 uit 3

Veel publiek rond het bord van Max Warmerdam en Lennert Lenaerts (½-½).

Na 3 ronden zijn er in het 16e BPB Limburg Open nog vier spelers met de maximale score van 3 punten.

Dit viertal bestaat uit de grootmeesters Mikhail Gurevich, Thomas Beerdsen en Vitaly Kunin en Internationaal Meester Marius Fromm.

Ze worden op de voet gevolgd door een grote groep met een halfje minder, onder wie de op rating hoogste speler, grootmeester Max Warmerdam. De spanning zit er dus nog goed in!

Tienkamp

Dit jaar hebben we een extraatje naast het reguliere toernooi: een invitatie tienkamp / meestertoernooi met drie grootmeesters, vijf Internationaal Meesters en twee FIDE Meesters. Deze tienkamp is mede opgezet als normentoernooi waarin spelers kunnen proberen een meesternorm of grootmeesternorm te scoren. Voor een IM-norm is 4½ punt nodig, voor een GM-norm 6½ punt.

Losgemaakt

In de Tienkamp is er na 6 ronden al wat tekening in de strijd. Want drie spelers hebben zich enigszins losgemaakt van de rest. De stand:

  • GM Alexandr Fier 5
  • IM Julian Kramer en IM Thibaut Vandenbussche 4½
  • GM Sipke Ernst en GM Lorenzo Lodici 3
  • IM Arthur de Winter en IM Aljoscha Feuerstack 2½
  • FM Ruud van Meegen 2
  • FM Siem van Dael en IM Khoi Pham 1½

Live partijen

De vijf borden van de Tienkamp en de topborden van het open toernooi kunnen live gevolgd worden. Kijk in het menu van de website bij ‘live partijen’. Kijk dan meteen ook maar even onder het kopje ‘Rondeverslagen’ want daar geeft Maarten van Laatum met een prettige schrijfstijl wat commentaar bij een aantal toppartijen.

Plaats een reactie