Tienkamp: eerste 3 ronden in Heerlen

Arthur de Winter. (foto Harry Gielen)

Zoals eerder gemeld organiseren we dit jaar naast het reguliere toernooi een Invitatie Tienkamp met drie grootmeesters, vijf IM’s en twee FM’s.

We melden hier het laatste nieuws over de Tienkamp.

Wie zijn de spelers en waar en wanneer spelen ze?

Drie pijlers

Eerst nog even: waarom dit extra (groot-)meestertoernooi? We zien het Limburg Open als een ´huis´ met drie fundamenten: Eén pijler is topsport: er doen topspelers mee met ratings rond de 2600. Een tweede pijler is breedtesport: we hebben een toernooi met 600 spelers waar elke schaker aan kan meedoen: alle speelsterktes en jong en oud. Een derde fundament is talentontwikkeling. Met ons toernooi geven we talenten de kans om het op te nemen tegen sterkere spelers van wie ze veel kunnen leren. Talentontwikkeling vinden we zo belangrijk dat we nu naast het reguliere toernooi ook nog een Invitatie Tienkamp hebben opgezet waarin talenten een (groot)meesternorm kunnen scoren.

Programma

Een vereiste voor een normentoernooi is dat dit over minimaal 9 ronden gaat. Omdat het ´normale´ Limburg Open 7 ronden telt (met start op vrijdag), begint de Tienkamp al twee dagen eerder dan het ‘gewone’ toernooi. De 1e ronde van de Tienkamp is op woensdagavond. Op donderdag zijn ronden 2 en 3.

Zie programma

In Heerlen

De eerste 3 ronden van de Tienkamp worden in Heerlen gespeeld, daarna (ronden 4 tot en met 9) zal de Tienkamp instromen in het toernooi in sporthal de Geusselt in Maastricht. Door 3 ronden in Heerlen te spelen, wint ons toernooi aan belang voor het Limburgse schaakleven. Toernooidirecteur Barry Braeken: “We spreiden onze vleugels uit. Op de eerste plaats sportief door de toevoeging van een Tienkamp en op de tweede plaats geografisch gezien door op twee plekken in Limburg te spelen. Zo wordt het Limburg Open nog meer ‘van’ Limburg.”

Heel fijn ook: de gemeente Heerlen verleent een mooie subsidie! Wethouder Martin de Beer van de gemeente Heerlen zal de opening van de Tienkamp verrichten op woensdag 15 mei.

Mooie locaties

In Heerlen zijn twee mooie locaties gevonden voor de eerste 3 ronden van de Tienkamp. De eerste en derde ronde vinden plaats in Parkstad Limburg Theaters. Er wordt gespeeld op een mooie plek: de Thuis en Partners Lounge. De tweede ronde is in het café van Cultuurhuis Heerlen. Op beide locaties is horeca aanwezig. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Spelers

Het deelnemersveld van de Tienkamp is nu definitief:

  1. GM Alexandr Fier (Bra, 2574)
  2. GM Lorenzo Lodici (Ita, 2563)
  3. GM Sipke Ernst (Ned, 2528)
  4. IM Aljoscha Feuerstack (Dui, 2487)
  5. IM Julian Kramer (Dui, 2479)
  6. IM Thibaut Vandenbussche (Bel, 2424)
  7. IM Arthur de Winter (Ned. 2407)
  8. IM Khoi Pham (Ned. 2399)
  9. FM Ruud van Meegen (Ned. 2291)
  10. FM Siem van Dael (Ned, 2275)

Voor een GM-norm is 6½ punt benodigd, en voor een IM-norm 4½ punt.

1 gedachte over “Tienkamp: eerste 3 ronden in Heerlen”

Plaats een reactie